Zvláštní příběh - Gillerová-Brezníková, Katarína (Román (Motto), 2017)
Karolína, prostřední ze tří sester, si často připadá opomíjená a neviditelná. Poté co zažije zklámání v lásce a těžké útrapy v práci, se rozhodne opustit Slovensko a na čas zakotvit u své kamarádky Mii v Londýně. Jednoho dne v kavárně potkává Andrewa, který na její stůl položí kytici žlutých růží. Nejsou pro ni, ale pro jeho dávnou lásku, která již zemřela. Víc se zatím nedozví, ale postupně propadá kouzlu tohoto záhadného cizince a nedokáže pochopit, proč je jeho chování často tak zvláštní. Vše se zamotává a pro Karolínu je těžší a těžší se v zapeklité situaci vyznat a najít z ní uspokojivé východisko.